Με την παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή των χωριών του Δήμου Μεσσήνης, τελέσθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου, η Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, της Τοπικής Κοινότητας Μάδαινας, του Δήμου Μεσσήνης.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον, καταγόμενο από την Μάδαινα, Αρχιμ. Πολύκαρπο Κυριακόπουλο κληρικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην πόλη της Βηθλεέμ, τους Διακόνους Θεόφιλο Κυριάκο και Κωνσταντίνο Ρίκα και πλειάδα
κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Κατά την Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Κωνσταντίνου Ρίκα, ο οποίος το Σάββατο 2 Ιουλίου είχε λάβει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Δρακονερίου Μεσσηνίας.

Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον νέο Πρεσβύτερο του υπόμνησε πως από σήμερα καλείται να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τους πιστούς και τον κάλεσε να μην απογοητεύσει αλλά και να μην απογοητευθεί, από τις αδυναμίες των ανθρώπων. Στη συνέχεια προέτρεψε τους πιστούς να σταθούν δίπλα στο νέο κληρικό και να γίνουν το στήριγμά του, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ενημέρωσε τους ενορίτες της Μάδαινας ότι ο νέος κληρικός θα είναι πλέον ο νέος εφημέριός τους σε συνδυασμό και με την γειτονική ενορία του Δρακονερίου.

Το παρόν έδωσαν, κατά τη χαρμόσυνη αυτή ημέρα για την Τοπική Εκκλησία, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Ιω. Λαμπρόπουλος και κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο
Αντιπεριφερειάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Τσώνης και αρκετά μέλη του Δημ. Συμβουλίου Μεσσήνης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.