ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο Σεβαστός Ιεραρχής κληθείς να σχολιάσει για το αν “τσαλακώθηκε” η εικόνα της Εκκλησίας από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και του πατέρα Αντωνίου, σημείωσε.

-“Κανένας παραλληλισμός δεν ισχύει μεταξύ αυτού που έκανε ο πατήρ Αντώνιος και το έργο το φιλανθρωπικό, το ποιμαντικό και το κοινωνικό που επιτελεί η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού. Ήταν μια ιδιωτική κατάσταση για τον π. Αντώνιο που εξυπηρετούσε τις δικές του επιδιώξεις. Η Εκκλησία κινείται χωρίς να επιδιώκει κάτι ιδιοτελές, σεβόμενη τον άνθρωπο και χωρίς να βγαίνει και να διαλαλεί αυτά τα οποία κάνει και προσφέρει”.

Ενώ, ερωτηθείς για το αν πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ανέφερε:

-“Η Εκκλησία είναι μέσα στον κόσμο, αλλά δεν ταυτίζεται με τον κόσμο. Όπου θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, γίνονται χωρίς αυτές οι αλλαγές να έχουν συνέπεια σε αυτό που ονομάζουμε περιοχόμενο της αλήθειας, της πίστεως και του Ευαγγελίου.

Οποιαδήποτε αλλαγή η οποία θα αλλάξει το περιεχόμενο ή τον τρόπο κατανόησης και έκφρασης του περιοχομένου της αλήθειας του Ευαγγελίου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κάθε αλλαγή η οποία σημαίνει προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα για να μπορεί η Εκκλησία με τον καλύτερο τρόπο να ασκεί το έργο της και το διδακτικό και το ποιμαντικό και το φιλανθρωπικό και το κοινωνικό, είναι θεμιτό και αποδεκτό”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.