ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ: Η ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τρίτη 17 Μαΐου 2022 21.00 - Η Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής.

Εκκλησία Live – Ιερά Αγρυπνία Μεσοπεντηκοστής Ζωντανά. Ιερά Αγρυπνία Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής – Ευλογία και Αγιασμός. Ιερά Αγρυπνία 17 Μαΐου 2022 στις 21.00 το βράδυ. Η Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ: Ακολουθία Ιεράς Αγρυπνίας Μεσοπεντηκοστής – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 17 Μαΐου 2022 21.00.

Τρίτη 17 Μαΐου 2022 21.00 – Η Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής.

ΕΟΡΤΗ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ
ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τρίτης 17 Μαΐου 2022 της εορτής της Μεσοπεντηκοστής με την παράκληση live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 21.00
Εορτή ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ. Η ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ της εορτής της Μεσοπεντηκοστής – Τρίτη 17 Μαΐου 2022 – Ώρα 21.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Μεσοπεντηκοστη
Τετάρτη τησ μεσοπεντηκοστησ
Ιερα αγρυπνια
Αγρυπνια
Παρακληση
17 Μαιου
Божественная литургия
divine liturgy
vesper service live stream
holy virgin

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.