ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 07.15 - Η Αγία Υπομονή.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Μεσοπεντηκοστής Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής – Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού. Θεία Λειτουργία 29 Μαΐου 2024 στις 07.15 το πρωί. Η Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής. Η Αγία Θεοδοσία η Παρθενομάρτυς και Κωνσταντινουπολίτισσα. Ο Άγιος Αλέξανδρος ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας. Η Αγία Υπομονή. Η Επέτειος της αποφράδος ημέρας της υπό των Τούρκων γενομένης Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (1453). Μεσοπεντηκοστή.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 07.15.

Δείτε βίντεο για τη μεγάλη δεσποτική εορτή με τους Ύμνους, η ερμηνεία του Ευαγγελίου, το Τροπάριο και το Δοξαστικό των Αποστίχων του Εσπερινού, το Κάθισμα της Ακολυθίας του Όρθρου, το Απολυτίκιο, το Κοντάκιο, το Απαράμιλλο Εξαποστειλάριο και το Μεγαλυνάριο της Μεσοπεντηκοστής ► https://www.youtube.com/watch?v=90OiL…

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 07.15 – Η Αγία Υπομονή.

ΕΟΡΤΗ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ
ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024 της εορτής της Μεσοπεντηκοστής με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.15
ΟΡΘΡΟΣ της Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής της Μεσοπεντηκοστής – Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 – Ώρα 07.15 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Μεσοπεντηκοστη
Τετάρτη τησ Μεσοπεντηκοστησ
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
29 Μαιου
Божественная литургия
divine liturgy
Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.