Ι.Μ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Την Κυριακή Ε’ Νηστειών, κατά την οποία η Εκκλησία μας έχει ορίσει να τιμάται η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σαρωνίδας.

Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αγγελής, οι εφημέριοι του Ναού π. Αλέξανδρος Λισάη και ο π. Αναστάσιος Αδαμαντίδης καθώς και οι Διάκονοι του Μητροπολίτη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία τονίζοντας πώς απορρίπτει τα γήινα και τα πρόσκαιρα για να ζήσει τα αιώνια. “Η Βασιλεία του Θεού δεν είναι βρῶσις καὶ πόσις, αλλά Δικαιοσύνη και Άσκησις. Ανασταίνεται ο Χριστός για να μας κάνει και εμάς Αναστημένους”, ανέφερε σε σημείο της ομιλίας του.

“Ας μην χάσουμε αυτές τις ημέρες το νόημα των εορτών του Πάσχα. Το βράδυ της Αναστάσεως ας μείνουμε στην Εκκλησία μετά το Χριστός Ανέστη. Ας κάνουμε μια προσπάθεια όσοι μπορούν να μείνουν. Να ψάλλουμε όλοι μας το Χριστός Ανέστη και να χαρούμε ελπίζοντας και στην δική μας Ανάσταση”, πρότρεψε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.