Για τα δώρα των Μάγων και τι συμβολίζουν, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του μετά τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι του έφεραν χρυσό, που συμβόλιζε ότι το Θείο Βρέφος θα γινόταν Βασιλιάς, του έφεραν το λιβάνι, σύμβολο της θείας καταγωγής του, αλλά και σμύρνα, «προφητεύοντας τον θυσιαστικό θάνατο του Σωτήρα».

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπογράμμισε ότι η καταγωγή των Μάγων, μας δείχνει ότι ο Σωτήρας δεν ήρθε στον κόσμο μόνο για τον εκλεκτό λαό του, αλλά για τη σωτηρία όλων των λαών που θα έρθουν από μακριά για να Τον λατρεύσουν.
Εξήγησε επίσης τι μπορούμε να μάθουμε ως Χριστιανοί από τους Μάγους και τι σημαίνουν δώρα του στη πνευματική μας ζωή:
«Ο χρυσός αντιπροσωπεύει τη σωστή και καθαρή Ορθόδοξη πίστη, αλλά και τις καλές πράξεις που πηγάζουν από ειλικρινή και ελεήμονα αγάπη. Αυτά είναι τα χρυσά δώρα που φέρνουμε στον Ιησού κάθε μέρα της ζωής μας. Το λιβάνι σημαίνει τις καθημερινές μας προσευχές. Μέσω της προσευχής εμπλουτίζουμε τον εαυτό μας με τη χάρη του Θεού, διατηρούμε επαφή μαζί Του και λαμβάνουμε την ταπεινή αγάπη του Χριστού, την ειρήνη και τη χαρά. Η Σμύρνα σημαίνει τη σταύρωση της απληστίας και των εγωιστικών παθών και την απόκτηση αρετών» υπογράμμισε.
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε επίσης ότι ένα άλλο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να προσευχηθούμε για όσους υποφέρουν και για τους γιατρούς που τους φροντίζουν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.