Οικονομική ενίσχυση με 1,1 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Με 1,1 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα και τη μετεγκατάσταση 22 ασυνόδευτων ανηλίκων θα συνδράμει η ελβετική κυβέρνηση την Ελλάδα στη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος.

Αυτό επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργoύ Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του υπουργού Μετανάστευσης της Ελβετίας, Μάριο Γκάτικερ.

Το παραπάνω ποσό θα διατεθεί μέσω της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, ο κ. Γκάτικερ τόνισε ότι η ελβετική κυβέρνηση «εκτιμά ιδιαίτερα το έργο και τις αποτελεσματικές προσπάθειες που καταβάλλει, στο πλαίσιο της διεθνούς της δράσης η ελληνική κυβέρνηση, για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών και γενικότερα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος».

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η διαδικασία υλοποίησης των δύο συνεισφορών της Ελβετίας θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι στις 7 Μαΐου θα γίνει τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των δύο υπουργείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.