ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, εγκαινίασε τον νεόδμητο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καμπίντα της επαρχίας Λομάμι του Κονγκό.

Οι πιστοί πανηγύρισαν το σπουδαίο αυτό γεγονός. Ευχαρίστησαν πρωτίστως τον Θεό για αυτό το σπουδαίο δώρο, την δωρήτρια κ. Ανατολή Σαββίδου, καθώς και την Αδελφότητα Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, η οποία μεσολάβησε ώστε σήμερα να είναι πραγματικότητα ο Ιερός αυτός Ναός.

Ο Μητροπολίτης επεξήγησε στους πιστούς, που από πολύ νωρίς είχαν κατακλύσει τους χώρους γύρω από τον ναό, τα βασικά σημεία της ακολουθίας των εγκαινίων. Τους παρότρυνε να εγκαινιάσουν την ψυχή αλλά και το σώμα που είναι Ναός του Αγίου Πνεύματος με την μετάνοια και τέλος μετέφερε προς όλους τις ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου.

Η Καμπίντα είναι μια επαρχία που βρίσκεται στο άλλο άκρο της Μητροπόλεως. Μιάμιση μέρα ταξίδι οδικώς μέσω κατεστραμμένων δρόμων.

Κατά τη διαδρομή η συνοδεία του Μητροπολίτου έκανε στάση στην περιοχή Μουκάμπα προκειμένου να παρακολουθήσουν και να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις για τις εργασίες κατασκευής νεοαναγειρόμενου Ναού επ’ ονόματι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τον Μητροπολίτη συνόδευαν ο Αρχιερατικος Επίτροπος Κανάγκας π. Καλλινικος και άλλοι κληρικοί και συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, το ιεραποστολικό έργο της Ορθοδοξίας όλο και επεκτείνεται στα μήκη και πλάτη της αφρικανικής γης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.