ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙΡΟΣ: Καλός καιρός αναμένεται για την αρχή της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων 2018 σύμφωνα με τα Μερομήνια. Από την περίοδο 20 – 25 Δεκεμβρίου ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί και βροχές θα σημειωθούν αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται από τις 26 έως τις 29 Δεκεμβρίου με πολύ κρύο, βροχές και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Χιόνια αναμένουμε από 1 έως 5 Ιανουαρίου στα ορεινά και ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση από τις 6 – 12 Ιανουαρίου.

Καιρός – Τι είναι τα μερομήνια

Τα μερομήνια παρατηρούσαν ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες που είχαν καθημερινή επαφή με το φυσικό τους περιβάλλον, τα σημάδια της φύσης και προσπαθούσαν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, χωρίς να έχουν φυσικά στη διάθεση τους κανένα επιστημονικό μέσο.

Τα Μερομήνια εκπροσωπούσαν τις καιρικές καταστάσεις που αναμένονταν να επικρατήσουν στον τόπο παρατήρησης και σε καμία περίπτωση δεν είχαν γενικευμένη αναφορά σε επίπεδο χώρας.

Ο καιρός κάνει την εμφάνισή του με διαφορετικό τρόπο από περιοχή σε περιοχή λόγω πολλών άλλων τοπικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και της γεωμορφολογίας η οποία βοηθάει την εκδήλωση καιρικών φαινομένων ή ακόμη ενισχύει τους παράγοντες για ακραία εκδήλωση τους ενώ άλλες φορές η γεωμορφολογία είναι και αποτρεπτικός παράγοντας εκδήλωσης των.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.