Οι σύλλογοι ηλικιωμένων των ενοριών Αγίου Αντωνίου Sunshine, Αγίων Αναργύρων Oakleigh και Κοιμήσεως της Θεοτόκου North Altona, στη Μελβούρνη, παρακολούθησαν τον κύκλο ομιλιών που οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Βικτώρια, με θέμα την «κακοποίηση των ηλικιωμένων».

Φαινόμενα κακοποίησης μπορούν να προκύψουν από την αμέλεια του ατόμου που έχει αναλάβει τη φροντίδα των ηλικιωμένων ή από αυτούς που θέλουν να τους εκμεταλλευτούν οικονομικά. Καθώς περνούν τα χρόνια, οι ηλικιωμένοι γίνονται λιγότερο ικανοί να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από την κακοποίηση σε όλες τις μορφές της. Οι ικανότητες της όρασης, της ακοής και της σκέψης τους φθίνουν και κάποιοι στο περιβάλλον τους είναι πιθανό να το εκμεταλλεύονται αυτό. Σε κάποιο βαθμό οι ψυχικές ή οι σωματικές παθήσεις τους μπορεί να τους κάνουν πιο ευάλωτους στην κακοποίηση.

“Όποια και αν είναι η αιτία, αν υποψιάζεστε ότι ένα ηλικιωμένο άτομο υφίσταται κακοποίηση, είναι σημαντικό να μιλήσετε”, ήταν το μήνυμα που πέρασε στους ηλικιωμένους. Ταυτόχρονα, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να αναγνωρίζουν τα σημάδια της κακοποίησης, εξ ου και περιγράφηκαν οι διάφορες μορφές της.

Τα μέλη των συλλόγων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάτι που αποτυπώθηκε και στον μεγάλο αριθμό ερωτήσεων που υπέβαλαν στον ομιλητή.

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας / vema.com.au

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.