Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος παραβρέθηκε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, στο Γεύμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ηλικιωμένων Μελβούρνης και Βικτώριας που διοργανώθηκε με αφορμή το Πάσχα και εν όψει της εορτής της Μητέρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης, στο North Fitzroy, και συμμετείχαν πάνω από 100 εκπρόσωποι συλλόγων Ηλικιωμένων.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος στον σύντομό χαιρετισμό του διαβίβασε σε όλους της πασχαλινές ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, ευχαρίστησε όλους τους ηλικιωμένους για όσα έχουν προσφέρει στην χώρα αυτή, ιδιαίτερα για την δικιά του γενιά, ενώ επισήμανε ότι και αυτός είναι αυστραλογεννημένος και η γενιά η δικιά του τα οφείλει όλα σε αυτούς και στις θυσίες που έκαναν όταν μετανάστευσαν.

Με την ευκαιρία και της εορτής της Μητέρας, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλες της μητέρες έτη πολλά και ευλογημένα, ενώ αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που έχουν γενικά οι γυναίκες στην κοινωνία και στην εκκλησιαστική ζωή, και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι την αξία της γυναίκας τη βλέπουμε και στο πρόσωπο της Παναγίας μας, αλλά και στις Μυροφόρες γυναίκες που θα τιμήσουμε την ερχόμενη Κυριακή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.