Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ομογενών πραγματοποιήθηκε χθες η ειρηνική πορεία στις κεντρικές λεωφόρους της Μελβούρνης για την 45η θλιβερή επέτειο της κυπριακής τραγωδίας, αφού το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο δεν πτόησαν μερικές εκατοντάδες ομογενών να κατέβουν στην περιοχή των Ελληνικών καταστημάτων της Lonsdale Street στο κέντρο της Μελβούρνης, καθώς από κει ξεκίνησε η ειρηνική πορεία.

Με πλακάτ και επιγραφές κατά της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής της Κύπρου και συνθήματα για ειρήνη και επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος, η πορεία προχώρησε από την Lonsdale Street, στην Swanston Street, στην Bοurke Street για να καταλήξει στα σκαλοπάτια του Κοινοβουλίου της Βικτώριας, στην Spring Street.

Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και Απόδημων Κυπρίων, κ. Φώτης Φωτίου. Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Κύπριος Επίτροπος βρίσκεται στην Αυστραλία. Τον περασμένο Μάρτιο βρέθηκε στην Μελβούρνη όπου πήρε μέρος στις εργασίες του “Νόστος ΙΙΙ”, που αφορούσε τη συνεργασία των αποδήμων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Λίγο πριν την έναρξη της σημερινής πορεία, ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στις τεταμένη κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, εξαιτίας των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Τον κ. Φωτίου, συνόδευε η Υπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, για ακόμα μια χρονιά (είναι η τρίτη της φορά μετά την ανάληψη των καθοκόντων της τον Ιούνιο του 2017) βρέθηκε στην Μελβούρνη για να παραστεί στις εκδηλώσεις της εδώ Κυπριακής Κοινότητας.

Η κ. Μαυρομμάτη, που επίσης μίλησε στο Πρόγραμμά μας ευχαρίστησε όλη την Ομογένεια που συμπαραστέκεται στον αγώνα της Κύπρου για απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και εξέφρασε την επιθυμία της, η 45χρονη περιπέτεια της Μεγαλονήσου και έχει αίσιο τέλος και για τις δυο κοινότητες.

sbs

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.