Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη φερώνυμη Ενορία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote, στο προάστιο Coburg της Μελβούρνης, κορυφώθηκαν με το ετήσιο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, συμπίπτοντας φέτος με την αρχή του Τριωδίου, δηλαδή Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου.

Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Ο Θεοφιλέστατος διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για την περίοδο του Τριωδίου, ενώ κατά το κήρυγμά του επικέντρωσε στην παραβολή της ημέρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ακούσαμε για αυτούς τους δύο ανθρώπους, τον Τελώνη και τον Φαρισαίο. Είναι ένα κάλεσμα για εμάς, ώστε να εξετάσουμε πώς παρουσιαζόμαστε ενώπιον του Θεού. Αν παρουσιαζόμαστε με ταπείνωση ή με εγωισμό και υπερηφάνεια. Εκείνος που κάνει τον Άγιο, ο Θεός δεν μπορεί να τον σώσει, ενώ τον μετανιωμένο άνθρωπο και τον αμαρτωλό που έχει πλήρη επίγνωση της αναξιότητάς του, τον αγκαλιάζει και του χαρίζει αιωνιότητα».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε το ετήσιο πανηγύρι στο προαύλιο της εκκλησίας, με παραδοσιακά φαγητά, χορευτικά συγκροτήματα και δραστηριότητες για παιδιά. Μικροί και μεγάλοι, ενωμένοι, μοιράστηκαν όμορφες και αξέχαστες εμπειρίες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.