Οικουμενικό Πατριαρχείο-ειδήσεις

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με πιττάκιο προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο να συμμετάσχει ως Συνοδικός πάρεδρος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Η θητεία του Μητροπολίτη κ. Ευαγγέλου θα ξεκινήσει από την επόμενη συνεδρίαση της Συνόδου η οποία θα γίνει στις 6 Μαρτίου.

Θα μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη μία φορά το μήνα και σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη έκτακτης σύγκλησης της Συνόδου.

Τονίζεται ότι η επί έξι μήνες θητεία του Μητροπολίτη κ. Ευαγγέλου θα συμπέσει με τη θητεία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου η οποία λήγει τον ερχόμενο Αύγουστο.
Της Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου προεδρεύει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ορίζει και τη θεματολογία της.

Στη Σύνοδο προσκαλούνται εκ περιτροπής έξι Μητροπολίτες προερχόμενοι εκ Τουρκίας και έξι από Εκκλησιαστικές Επαρχίες του Θρόνου στο Εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης, της Δωδεκανήσου, της Ευρώπης, της Αμερικής.

Ο μόνος που δεν έχει δεχθεί να συμμετάσχει ουδέποτε στη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός, ο οποίος προ ετών είχε απευθύνει και σχετικές επιστολές στον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος θα αντικαταστήσει τον Μητροπολίτη Πίτσμπουργκ κ. Σάββα του οποίου η ετήσια θητεία έληξε τον τρέχοντα μήνα Φεβρουάριο.

Θ. Καλμούκος-Εθνικός Κήρυξ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.