Ο Χριστός αγαπά να γεννιέται στις καρδιές των ανθρώπων! Αυτές οι καρδιές, μικρών και μεγάλων, άνοιξαν και πάλι στην πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, για να υποδεχθούν τον Σωτήρα Χριστό που θα γεννηθεί σε λίγες ημέρες!

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, η κατακόμβη του Ναού πλημμύρισε από μελωδίες και κάλαντα από την παιδική χορωδία “Αγγέλων Φωνές”, από τα ψάλματα του Χορού Ιεροψαλτών, από το θεατρικό δρώμενο των κατηχητόπουλων και τη μεστή και θεολογική ομιλία.

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν ένα πρώτο δείγμα γραφής της προσπάθειας τους από την επαναλειτουργία των καλλιτεχνικών τμημάτων του Ναού μαζί με τους Υπευθύνους Καθηγητές και Κατηχητές.

Ενορίτες και προσκυνητές συμμετείχαν χειροκροτώντας θερμά τους συντελεστές και ιδίως τα μικρά παιδιά που μέσα από την αγνότητα και τον αυθορμητισμό τους σκόρπισαν την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Ανάμεσά τους οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Κούβελας και Αικατερίνη Νοτοπούλου.

Στο τέλος οι Ιερείς του Ναού, ο π. Μακάριος και π. Θεοδόσιος, επικεφαλής του κατηχητικού σχολείου, ευχαρίστησαν θερμά όλους τους συντελεστές για την όμορφη γιορτή, μοίρασαν δώρα στα μικρά παιδιά και ευχήθηκαν καταλλήλως ενόψη της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, των Αγίων Χριστουγέννων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.