Ο chef Γιώργος Λέκκας μας φτιάχνει, Μελιτζανοσαλάτα με δυόσμο και ντομάτα

Μελιτζανοσαλάτα με δυόσμο και ντομάτα

Υλικά

4 μελιτζάνες ψημένες και ξεφλουδισμένες
Χυμό από ½ λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουταλιές της σούπας καρύδια τριμμένα
αλάτι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
1 ντομάτα χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη
1 κ.γλκ δυόσμο ψιλοκομμένο

Διαδικασία
Σε ένα μεσαίο μπόλ ρίξτε της ξεφλουδισμένες και ψημένες μελιτζάνες.

Κόψτε της ψημένες μελιτζάνες με μαχαίρι ώστε να μην λιώσουν.

Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, το ταχίνι, τα καρύδια, το σκόρδο.

Ανακατέψτε καλά.

Σερβίρετε σε πιατέλα και περιχύστε με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.