ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ 2024 Live: Τετάρτη 17 Απριλίου ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Μεγάλος Κανόνας Ζωντανά. Μικρό Απόδειπνο Τετάρτης Ε Νηστειών - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού.

Ε Εβδομάδα Νηστειών. Εσπερινός Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 19.00 το απόγευμα. Ο Μέγας Κανών του Αγίου Ανδρέου Κρήτης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΩΝ: Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου Τετάρτη Ε Νηστειών – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Μέγας Κανών Τετάρτης 17 Απριλίου 2024 19.00.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ: Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 19.00 – Μέγας Κανών Τετάρτη της Ε Εβδομάδας Νηστειών.

Μεγάλος Κανόνας

Στην αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής, στο μεγάλο απόδειπνο των τεσσάρων πρώτων ημερών της Α’ Εβδομάδας των Νηστειών διαβάζεται χωρισμένος σε τέσσερα μέρη ο Μεγάλος Κανόνας και ολόκληρος την Πέμπτη της Ε’ εβδομάδας των Νηστειών. Ψάλλεται σε ήχο πλ. β’ που είναι ιδιαίτερα κατανυκτικός, εκφραστικός του πένθους και της συντριβής της καρδιάς.

Μπορούμε να περιγράψουμε το κανόνα αυτό σαν ένα θρήνο μετάνοιας που μας μεταφέρει στο βάθος και στο πεδίο δράσης της αμαρτίας, κλονίζοντας τη ψυχή μας με την απόγνωση, τη μετάνοια και την ελπίδα.

Με μια μοναδική τέχνη ο Άγιος Ανδρέας συνυφαίνει τα μεγάλα βιβλικά θέματα: Αδάμ και Εύα, Παράδεισος και Πτώση, Πατριάρχες, Νώε και κατακλυσμός, Δαβίδ, Χώρα της Επαγγελίας και τελικά Χριστός και Εκκλησία, ομολογία των αμαρτιών και μετάνοια.

Το έργο και ο σκοπός του Μεγάλου Κανόνα είναι να ξεσκεπάσει την αμαρτία και έτσι να μας οδηγήσει στη μετάνοια. Η αποκάλυψη αυτή, δεν γίνεται με ορισμούς και απαριθμήσεις, αλλά με μια βαθειά ενατένηση στη μεγάλη βιβλική ιστορία που είναι η ίδια η ιστορία της αμαρτίας, της μετάνοιας και της συγγνώμης.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι ο Μεγάλος Κανόνας; Πότε ψάλλεται και γιατί ονομάστηκε έτσι;

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.