Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Μεγάλου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα η άφθαρτη αριστερή χείρα του Αγίου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα καθώς και την τιμία χείρα του Καππαδόκη Αγίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και στο πολυσήμαντο έργο του Μεγάλου αυτού Καππαδόκη Αγίου και Οικουμενικού Διδασκάλου, ο οποίος διακρίθηκε τόσο για την κοινωνική του δράση και την φιλανθρωπία του, όσο και για την ασυμβίβαστη υπεράσπιση του Ορθοδόξου δόγματος έναντι των αιρέσεων της εποχής του, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Μέγας Εσπερινός Μ. Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια Μέγας Εσπερινός Μ. Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια Μέγας Εσπερινός Μ. Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια Μέγας Εσπερινός Μ. Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια Μέγας Εσπερινός Μ. Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.