Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19ης Ιουλίου 2017 ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης του Προφήτου Ηλία και συγκεκριμένα η μνήμη της εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεώς του, στον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό του στο Παγκράτι.

Στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερθείς στον ένσαρκο Άγγελο των Προφητών η κρηπίς, τον δεύτερο Πρόδρομο της παρουσίας Χριστού Ηλία τον ένδοξο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και περιστοιχιζόμενη από άγημα της ΑΣΔΥΣ, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτη Ηλία, του Θεσβίτου, δια των οδών Αρύββου, Φιλολάου, Χρεμωνίδου και Υμηττού.

Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό, ο Επίσκοπος Μεθώνης προέτρεψε τους φιλεόρτους Χριστιανούς να γίνουνε ευλογημένοι άνθρωποι του Θεού, διότι όταν κανείς είναι ευλογημένος Χριστιανός βλέπει την πραγματικότητα από άλλη οπτική γωνία.

Αντικρίζει τον κόσμο με την εσχατολογική προοπτική του αύριο και όχι με την μίζερη προοπτική του νυν. Έτσι η γκρίζα και αλλοπρόσαλλη εποχή μας αλλάζει αυτόματα χρώμα και παίρνει αυτό του ουρανού.

Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Μεθώνης, κ. Κλήμη ευχόμενος ο ζηλωτής Ηλίας να του χαρίζει μακρά αρχιεροσύνη επ’ αγαθώ της εκκλησίας μας.

Ευχαρίστησε, επίσης και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της πανήγυρης του ναού, ευχόμενος η Χάρη και η ευλογία του Τριαδικού Θεού να τους σκεπάζει διά πρεσβειών του Προφήτου Ηλία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.