ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων με τον Μεγάλο Αγιασμό - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 12.00 μεσημέρι.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Αγιασμού των Υδάτων Ζωντανά. Φώτα 2022 – Ευλογία και Μεγάλος Αγιασμός. Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2022. Τα Αγία Θεοφάνεια.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων με τον Μεγάλο Αγιασμό – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 12.00 μεσημέρι.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Αγιασμού των Υδάτων 6 Ιανουαρίου 2022 live streaming, της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, από τη γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού.

Ώρα έναρξης: 12.00
ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ακολουθία Αγιασμού των Υδάτων – Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 – Ώρα 12.00 μεσημέρι – Ενορία Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Μεγάλος Αγιασμός. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιασμοσ
θεοφανεια
Φωτα
6 Ιανουαριου
Божественная литургия
divine liturgy

Η Πύλη βρίσκεται σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και είναι χτισμένη στα όρια της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας στην είσοδο του φαραγγιού προς τα ορεινά της Πίνδου. Το χωριό κρύβεται μέσα σε πλατάνια και το διασχίζει ο Πορταϊκός (Πορτιάτης) ποταμός που χωρίζει τα δύο αντικριστά βουνά, Κόζιακα και Ίτανο.

Η ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων ανήκει διοικητικά και ποιμαντικά στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Ιδρύθηκε ως ενορία περίπου το 1866.

Ο κεντρικός Ιερός Ναός είναι του Αγίου Νικολάου, ο οποίος εγκαινιάσθηκε το 1866 και βρίσκεται στη μικρή και γραφική πλατεία «Μεσοχώρι».

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.