Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η ακολουθία των χαιρετισμών στον Άγιο Νεκτάριο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Δάφνη.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Μεγάρων Αρχιμ. Προκόπιο Γεωργίου, τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Τρίκκης Αρχιμ. Αχίλλιο Τσούτσουρα, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Συμεών Συναδινό και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ι.Μ. Μεγάρων.

Να αναφερθεί ότι από την έλευση της Τιμίας Χειρός του Αγίου Νεκταρίου την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου χιλιάδες πιστοί από το λεκανοπέδιο της Αττικής προσέρχονται στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την κανονική άδεια να χοροστατήσει στον εσπερινό, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου που ξεκινά απόψε και στον Άγιο Νεκτάριο.

«Λέγεται κατανυκτικό το Τριώδιο και η ευλογημένη αυτή περίοδος και δεν υπήρχε καλύτερη αφορμή και μεγαλύτερος Ιεροκήρυξ για να μας δώσει τα κλειδιά ν’ ανοίξουμε την πόρτα αυτού του Τριωδίου παρά τον παρόντα απόψε Άγιο, που η αγάπη του π. Συμεών έφερε κοντά μας, τον Άγιο Νεκτάριο που όλη η ζωή του εν σιωπή κραυγάζει πίστη, αγάπη, υπομονή, ταπείνωση, ελπίδα και εμπιστοσύνη στην πρόνοια και στο σχέδιο του Θεού» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κωνσταντίνος αναφερόμενος στον Άγιο Νεκτάριο τόνισε: «ήταν ένας από μας, γι’ αυτό άλλωστε έχει πολιτογραφηθεί ως ο Άγιος του αιώνα μας. Ούτε κάτι παραπάνω είχε από μας, ούτε κάτι λιγότερο. Αυτά όλα που σας προείπα τα είχε κάμει ζωή, τα είχε κάμει καθημερινότητα και ο Θεός ως ανταμοιβή του αγώνα του τον ηγίασε και του έδωσε το χάρισμα της θαυματουργίας».

«Ας εκμεταλλευτούμε την παρουσία του Αγίου Νεκταρίου. Ας διαβάσουμε την ζωή του για ακόμη μία φορά και ας μην μείνουμε μόνο στα λόγια. Ας αξιωθούμε να κάνουμε κι εμείς έργο ζωής τη δική του ζωή και να παρακαλέσουμε τον Θεό να επιτρέψει να γίνουμε μικρά πιστά αντίγραφα του Αγίου Νεκταρίου ούτως ώστε και εμείς να γίνουμε άνθρωποι του Θεού, για να ελκύουμε την χάρη και το έλεός Του. Εύχομα το προσκύνημά μας να είναι άξιο και η χάρις του Αγίου να κυκλώνει την ζωή και τα έργα μας και η περίοδος αυτή η φετινή του Αγίου Τριωδίου να είναι ουσιαστική και καταλυτική για την ζωή μας» – υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Συμεών Συναδινός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της πρόσκλησης να χοροστατήσει σήμερα στον εσπερινό, και αναφέρθηκε στους χιλιάδες προσκυνητές που προσέρχονται στον Ιερό Ναό για να καταθέσουν ενώπιον του Αγίου Νεκταρίου την πίστη, την ευλάβεια, τον πόνο και το δάκρυ τους.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Συμεών και τους εκλεκτούς συνεφημερίους του για την τιμητική πρόσκληση να χοροστατήσει στον σημερινό εσπερινό.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.