Από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολό της και την Ηρώδου Αττικού ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη, πιλοτικά, ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», καθώς δημιουργούνται οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.

Ακολουθούν στις 14 Ιουνίου η Πλατεία Συντάγματος και η Πανεπιστημίου.

Ελάχιστοι γνώριζαν πως από σήμερα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις του δήμου. Ως εκ τούτου, η κίνηση νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης ήταν πολύ αυξημένη, τμηματικά, στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης. Αυτή την ώρα, 11:30, η κυκλοφορία στο κέντρο διεξάγεται ομαλά, με αυξημένη κίνηση να καταγράφεται στο ανοδικό ρεύμα της λεωφόρου Κηφισίας, λίγο πριν το νοσοκομείο «Υγεία».

Στους δύο αυτούς δρόμους, από σήμερα Πέμπτη και μετά θα μπορούν να κυκλοφορούν, μέσα μαζικής μεταφοράς, οχήματα ατόμων με αναπηρία, τροφοδοσίας, έκτακτης ανάγκης, Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας, μονίμων κατοίκων, ταξί, ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς κ.α.

Στις προαναφερόμενες περιοχές τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και τους πεζούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι δίνουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Για την Αναβάθμιση του Σχολείου» «θα μείνει στα χαρτιά».

Η ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.45 έως τις 1.15 μ.μ.

Παράλληλα, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Σωματεία στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.