Μεγαλοπρεπώς και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Άγιοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας στην κοινή Σύναξη και Εορτή τους το πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος συμπαραστούμενος από τους Ιερείς του Ναού.

Πλήθος κόσμου προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία των Αγίων, ενώ ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε αρχικά στην παραβολή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου και στα διδάγματα που προκύπτουν από τη σοφή του αυτή παραβολή του Κυρίου. Ο πτωχός Λάζαρος μετά το θάνατό του βρέθηκε στους κόλπους του Αβραάμ επειδή αγόγγυστα υπέμεινε τη φτώχεια στην επίγεια ζωή, ενώ ο πλούσιος της παραβολής στα σκοτάδια του Άδη, χωρίς καμιά ελπίδα πλέον σωτηρίας. Οι επιλογές του πλουσίου, κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του, ήταν καταδικαστικές για την αιώνια κατοικία του.

Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο διάγουμε την ζωή μας για να έχουμε την τύχη του Λάζαρου κι όχι του πλουσίου. Ένα από τα μέσα για να το πετύχουμε αυτό, εκτός από την ενάρετη ζωή, είναι και η πίστη στον Τριαδικό Θεό. Μια πίστη όμως που θα είμαστε διατεθειμένοι να την ομολογήσουμε κάθε στιγμή της ζωής μας. Ο Χριστός, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, περιμένει την ομολογία μας.

Αν τον ομολογήσουμε μπροστά στους ανθρώπους, τότε κι εκείνος θα μας ομολογήσει μπροστά στον Πατέρα Του· αν τον αρνηθούμε μπροστά στους ανθρώπους, τότε κι αυτός θα μας αρνηθεί μπροστά στον Πατέρα Του. Παράδειγμα ανθρώπων που ομολόγησαν τον Κύριο είναι οι εορταζόμενοι εν Λαρίση άγιοι, των οποίων τα λείψανα έχουν εκτεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών και τα οποία μας θυμίζουν ότι υπάρχει σωτηρία και για το σώμα μας και ότι δεν σώζεται μόνο η ψυχή, αλλά και το σώμα.

Εάν θέλουμε να κερδίσουμε την αιώνια ζωή, οφείλουμε να σεβόμαστε το σώμα, το κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος και να είμαστε προσεκτικοί στη ζωή μας, μιμούμενοι τη βιοτή απάντων των εν Λαρίση αγίων.

Μετά την απόλυση της ευχαριστιακής συνάξεως, ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μνημόσυνο του ήρωος της Βορείου Ηπείρου, μακαριστού Κωνσταντίνου Κατσίφα και τόνισε την αξία ενός τέτοιου μαρτυρικού θανάτου για την αγάπη προς την πατρίδα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.