Την 30η Σεπτεμβρίου ε.έ., προτελευταία ημέρα της Πατριαρχικής επίσκεψης, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μετέβη στην πόλη Μπόλγραντ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, τον Μητροπολίτη Οδησσού κ. Αγαθάγγελο και πολλούς Αρχιερείς, για την τέλεση των Εγκαινίων του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο οποίος ανακαινίσθηκε εκ βάθρων εσωτερικά και εξωτερικά.

Ευθύς μετά την τελετή των εγκαινίων επακολούθησε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προσέφερε προς το νεοεγκαινιασθέντα Ιερό Ναό ασημένιο θυμιατό, εκφράζοντας την χαρά του για την επίσκεψη στην Οδησσό, το Ισμαήλ και το Μπόλγραντ, καθώς και για το γεγονός των εγκαινίων του Ιερού Ναού, ο οποίος δεν μπορεί να συγκριθεί με τους λασποχτισμένους Ορθόδοξους Ναούς της Αφρικής, όμως και σε αυτούς δοξάζεται το Πανάγιο Όνομα του Τριαδικού Θεού.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε τον θαυμασμό του για το πλήθος των ευσεβών Χριστιανών, ιδιαιτέρως των νέων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τους Ιερούς Ναούς τους οποίους επισκέφθηκε.

«Όσα είδα και άκουσα αυτές τις ημέρες, θα τα μεταφέρω στον Σεπτό και αγαπητό Αδελφό μου, Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και σ’ όλους τους Προκαθημένους της Ανατολής.

Η Εκκλησία μας έχει τους Ιερούς Κανόνες, τους οποίους πρέπει να σεβόμεθα και να τηρούμε, διότι η τήρησή τους είναι σεβασμός προς το Θεανδρικό πρόσωπο του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Ακολούθως, τόσο Μακαριώτατος Κιέβου κ. Ονούφριος όσο και ο οικείος Μητροπολίτης Οδησσού κ. Αγαθάγγελος, εξέφρασαν άπειρες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού η χορωδία της Μητροπόλεως Οδησσού και Ισμαήλ παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Ατενίζοντας το χρυσό τρούλο του Ναού, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης αναφώνησε τον Πασχάλιο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη», ευχόμενος «όπως λάμπει ο χρυσός τρούλος του Ναού έτσι να λάμπει η Ορθοδοξία μας. Κηρύσσω την ειρήνη προς όλους τους λαούς, την ειρήνη του Χριστού».
Τελετή Εγκαινίων μπολγκραντ Σεπτέμβριος 2018 Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος
μπολγκραντ Σεπτέμβριος 2018 Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος
μπολγκραντ 2018 Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Μεγαλοπρεπής Τελετή Εγκαινίων μπολγκραντ Σεπτέμβριος 2018 Πατριάρχης Θεόδωρος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.