Με τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, των Ιερών Λειψάνων του και της Ιερής του Εικόνας καθώς και της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Γεροντίσσης, παρουσία πλήθους πιστών συνεχίζονται οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για την περίλαμπρη εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».

Ως είθισται η Ιερά Λιτανεία πραγματοποιείται το πρωί της παραμονής της εορτής του Αγίου, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, της οποίας φέτος προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ενώ το εσπέρας θα τελεστεί πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Την Ιερά Λάρνακα του Μυροβλύτη Αγίου που ευλογεί τον λαό της Μακεδονίας με το άγιο μύρο του καθώς και το θεομητορικό Εικόνισμα λιτάνευσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Θήρας κ. Αμφιλόχιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, πλαισιούμενοι απο πλειάδα Κληρικών, στους κεντρικούς δρόμους της όμορφης Θεσσαλονίκης που λαμπροφορεί για τον πολιούχο της!

Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παρέστη συμπροσευχόμενος ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, χαίρων τους εορτασμούς του Χριστομίμητου Αγίου της Οικουμένης και ευλογών τους εκατοντάδες φιλάγιους πιστούς που προσήλθαν μαζικά!

Οι Φιλαρμονικές του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αστυνομίας μαζί με τους Σημαιοφόρους και τους μαθητές των Σχολείων, των ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές εκπροσώπων Πολιτιστικών Φορέων και των τιμητικών αγημάτων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας προσέδωσαν την προσήκουσα λαμπρότητα και την ανάλογη μεγαλοπρέπεια.

Επικεφαλής του λαού ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονικέων κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, Βουλευτές, Δήμαρχοι του πολεοδικού συγκροτήματος της συμπρωτεύουσας, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, κ.α.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.