Με ιεροπρέπεια και με εκκλησιαστική τάξη, τη αθρόα συμμετοχή του ευσεβούς ποιμνίου, τελέσθησαν οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της λαμπροφόρου Αναστάσεως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καττάρων.

Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, τη συλλειτουργία του Ιερέως π. Ηλία Μπαρακάτ.

Πλήθος πιστών μετ’ ευλαβείας και κατανύξεως συμμετείχον εις την Θείαν Κοινωνίαν και πολλοί προσήλθον εκ των πόλεων του Εμιράτου και εκ της Σαουδικής Αραβίας εις το Ιερόν Μυστήριον του Ευχελαίου και της Εξομολογήσεως.

Αι Ακολουθίαι ετελέσθησαν εις την Ελληνικήν, Αραβικήν, Σλαυονικήν, Σερβικήν, Ρουμανικήν και Αγγλικήν γλώσσαν διά την πληρεστέραν συμμετοχήν του πολυγλώσσου ποιμνίου. Οι ιεροψάλται απέδωσαν με θαυμάσιον τρόπον τους ύμνους και αι χορωδίαι τα Εγκώμια της Μ. Παρασκευής εις την Αραβικήν, Ελληνικήν και Σερβικήν γλώσσαν.

Την Μεγάλη Παρασκευήν και την νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου προσήλθον εις την ακολουθίαν ο Πρέσβυς της Ρωσσίας κ. Ντημίτρι Ντουγκάντκιν, η Εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας εις την Ντόχαν κ. Ευαγγελία Τσάγκα, ο Αναπληρωτής επί κεφαλής της Πρεσβείας της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα και ο Εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Μολδαβίας κ. Μιχάι Νεάμτσου.

Την Μεγάλην Παρασκευήν εις ατμόσφαιραν βαθείας κατανύξεως και συγκινήσεως ετελέσθη η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά εντός του αυλογύρου του Επισκοπείου.

Την νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου πλήθος χριστιανών επλήρωσεν ασφυκτικώς τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν και τον προαύλιον χώρον του. Ούτοι εν συνεχεία παρέμειναν και συμμετέσχον της Θείας Λειτουργίας, μεταλαβόντες σχεδόν άπαντες των Αχράντων Μυστηρίων και ηκολούθησε η ευλογία των Πασχαλινών αυγών και εδεσμάτων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.