Κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, τελείται μηνιαίως Θ. Λειτουργία στην αγγλική γλώσσα στον Ι. Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου.

Το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, μετά τη Θεία Λειτουργία στην αγγλική, πραγματοποιήθηκε επίσης η καθιερωμένη ομιλία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. κ. Νήφωνα Τσιμαλή, στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού. Αυτές οι πνευματικές συνάξεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των νέων της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Μετά το γεύμα, η ομάδα νέων με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο, κατευθύνθηκε προς την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή του Τιμίου Προδρόμου Essex. Τους προσκυνητές υποδέχθηκαν με θέρμη ο Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης κ. Πέτρος μετά της αδελφότητος. Ο Καθηγούμενος, καθώς και ο Γέροντας Ζαχαρίας, συνομίλησαν με τους νέους προσκυνητές απαντώντας σε πολλά ερωτήματα πνευματικού περιεχομένου. Πολλοί νέοι είχαν την ευκαιρία να εξομολογηθούν και όλοι συμμετείχαν στον Μέγα Εσπερινό που ακολούθησε. Αμέσως μετά αναχώρησαν για το Λονδίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πνευματικές αυτές συνάξεις, καθώς και με τις προσκυνηματικές εκδρομές, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο του Πρωτοσυγκέλλου: [email protected]

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.