Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης που χωρά ολόκληρη την Ελλάδα έχουν ανοίξει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και η «ΕΛΠΙΔΑ» για να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την υγειονομική κρίση του Covid-19.

Η αλληλεγγύη και η προσφορά έφτασαν αυτή την φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Η παράδοση των δεμάτων, που θα καλύψουν τις ανάγκες οικονομικά ασθενών, ανήμπορων και μοναχικών συνανθρώπων μας σε 85 χωριά της περιοχής Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου, πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη 14 Απριλίου.

Η προσφορά του ιδρύματος της Μαριάννας Βαρδινογιάννη έφτασε σε φορτηγά στο ίδρυμα της Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και θα καλύψει τις ανάγκες των συσσιτίων της τοπικής εκκλησίας, που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση.

Πρόκειται για τουλάχιστον 100 οικογένειες που καθημερινά λαμβάνουν φαγητό και μάλιστα με διανομή κατ’ οίκον. Τα προϊόντα παρέλαβε ο υπεύθυνος της δομής της μητρόπολης, π. Εμμανουήλ Διαμαντάκης.

Το μήνυμα της προς την Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων έστειλε η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία τόνισε:

«Σεβασμιώτατε και Αιδεσιμώτατοι,

Ο σύζυγός μου Βαρδής, εγώ και όλη μας η οικογένεια σας στέλνουμε ευχές για υγεία και δύναμη αυτές τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Με ταπεινότητα συμβάλουμε στο θεάρεστο έργο σας, το οποίο απλώνεται σε 85 χωριά από 3 δήμους της ιστορικής, αγαπημένης μας πατρίδας. Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ δύσκολες και η χώρα μας δοκιμάζεται.

Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε τον τρόπο μέσα από τα μονοπάτια αγάπης της Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και μέσα από το θεάρεστο έργο σας να φτάσει και η δική μας συμβολική βοήθεια και οι ευχές μας για το Πάσχα σε εκείνους τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που είναι μακριά, σε ορεινά και δύσβατα μέρη.

Η Κρήτη ανέκαθεν νικούσε σε μάχες με λάβαρα την τιμή, την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Αυτές οι αξίες μάς κρατούν και τώρα ενωμένους, δίνοντάς μας ελπίδα, δύναμη και προοπτική. Και έργα αλληλεγγύης και αγάπης όπως το δικό σας, μας δίνουν έμπνευση και παράδειγμα.

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, δύναμη, αγάπη και ειρήνη» ήταν τα λόγια της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

«Με αγάπη Χριστού, με πολυ σεβασμό και καρδιά παλλόμενη από βαθιά συγκίνηση απευθύνομαι στην εντιμοτάτη κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και δια αυτης σε όλα τα μέλη της ονομαστής οικογενείας της, προκειμένου να αποδώσω και εκ μέρους των συνεργατών μου τις οφειλόμενες ευχαριστίες και τη μεγάλη και αληθινή ευγνωμοσύνη μας και για την σημερινή και αξιόλογη προσφορά σας, όπως και κατά το παρελθόν, υπέρ του συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Η ευεργετική αυτή συμπραξη σας, όπως και πολλών φίλων της τοπικής μας εκκλησίας, χαρίζει στο έργο της δυνατότητες πολλές, θάρρος και πρόκληση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας υπέρ των αδυνάτων της περιοχής μας.

Ευχόμαστε από καρδιάς να ευλογεί ο Κύριος μας την ζωή σας, την οικογένεια σας και να αυξάνει πάντα θετικά το έργο σας, που είναι πάντα ευεργετικό και στο έργο της εκκλησίας. Καλή και ευλογημένη Ανάσταση», δήλωσε ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος ευχαριστώντας τον Βαρδή και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την ουσιαστική στήριξη και προσφορά τους.

Σε ανάρτησή του το Πολιτιστικό – Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου ευχαριστεί το ίδρυμα για την προσφορά:

«Μια γενναιόδωρη δωρεά δέχτηκε η Ι. Μητρόπολη από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον Σύλλογο για τα παιδιά με καρκίνο «Ελπίδα» με την προσωπική φροντίδα της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Η δωρεά περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες τροφίμων (κρεατικά και ψάρια) που θα καλύψουν τις ανάγκες των 2 επισιτιστικών μας δομών.

Η δωρεά αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλες μεγάλες δωρεές που έχουν προσφερθεί, κατά την 30χρονη Αρχιερατεία του Μητροπολίτη μας κ. Ειρηναίου (1990-2020), από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη στο έργο της Ι. Μητροπόλεως μας με την μέριμνα του κ. Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τόσο τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη όσο και την σύζυγο του Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την ουσιαστική και μακρόχρονη στήριξη του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.