Μεγάλη πορεία πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η "Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού", με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος, 26 χρόνων από τις δολοφονίες από τους Τούρκους, των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Η μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και κατέληξε στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Η μοτοσικλέτα του Τάσου Ισαάκ

Η μοτοσικλέτα του Τάσου Ισαάκ

Η μοτοσικλέτα του Τάσου Ισαάκ
Σκοπός των μοτοσικλετιστών, είναι να διατηρήσουν άσβεστη τη μνήμη της θυσίας του Τάσου και του Σολωμού, να επαναλάβουν το αίτημα για έκδοση και σύλληψη των καταζητούμενων δολοφόνων τους και να στείλουν παντού το μήνυμα της απελευθέρωσης της Κύπρου».

Σημειώνεται ότι, οι μοτοσικλετιστές συγκεντρώθηκαν από την Πάφο στις 5 το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου.

Από τη Λευκωσία η συγκέντρωση έγινε στις 6 το απόγευμα στη Δυτική Κερκίδα του ΓΣΠ και από τη Λεμεσό επίσης στις 6 το απόγευμα από τον χώρο στάθμευσης της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου.

Στη Λάρνακα οι μοτοσικλετιστές συγκεντρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (παρά την έξοδο Αβδελερού) και από την Αμμόχωστο στον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις επτά το βράδυ.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, 7 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.