Κρήτη: Ομιλία του Καθηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου στην ενορία Αγίου Αντωνίου
Ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους προσκεκλημένος του Σεπτού Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, το πρωί της 12ης Μαρτίου 2018 ομίλησε στην Ιερατική Σύναξη των κληρικών της, στο πολιτιστικό πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα Ιερέας και Ιεροσύνη, εν συνεχεία το απόγευμα της ιδίας μέρα μετέβη στο Καστέλλι, δεύτερη έδρα της Μητροπόλεως και τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου και μίλησε στο πολυπληθές ποίμνιο περί νηστείας, εγκράτειας, εξομολογήσεωςκαι πορείας προς το Πάσχα μέσα από την Μ. Τεσσαρακοστή.
«Εγκράτεια την σάρκα ταπεινώσαι πάντες σπουδάσωμεν, το θείον υπερχόμενοιστάδιον της αμώμου νηστείας…». καθώς πορευόμαστε στο ιερό στάδιο της άμωμης νηστείας, ας αγωνιστούμε με ζήλο να ταπεινώσουμε τη σάρκα με την εγκράτεια.
Ο ιερέας οφείλει να καλέσει τον άνθρωπο που μετανοεί σε αλλαγή ζωής, στην άρνηση της αμαρτίας.
Την αληθινή προσπάθεια και την ειλικρινή διάθεσή μας για μετάνοια θέλει ο Θεός. Μόνο έτσι θα μας Ενισχύσει με τη Χάρη Του και θα μας Ανοίξει το Δρόμο για τη Βασιλεία Του.
Οι πιστοί ευχαριστήθηκαν, ενισχύθηκαν πνευματικά και όλοι ευχήθηκαν να ξανά ανταμώσουν με παρόμοιες συνάξεις.
Ρεπορτάζ : Μ.Λ.
Ο ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;!!!!!!.......