Η 25η Ιανουαρίου 2021 είναι η 25η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Γρηγορίου του Θεολόγου και της Αγίας Μαργαρίτας.

Τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, που είναι η 25η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Γρηγορίου του Θεολόγου και της Αγίας Μαργαρίτας.

Όπως αναφέρει το eortologio.net, την 25η Ιανουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία
Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Eορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Ιανουαρίου: Ο Άγιος Νεομάρτυρας Αυξέντιος γεννήθηκε το 1690 στην επαρχία Βελλάς από ευσεβείς γονείς. Νεαρός ακόμα, πήγε στην Κωνσταντινούπολη και δούλευε την τέχνη των γουναράδων στο χάνι, το λεγόμενο Μαχμούτ-Πασά. Αργότερα, όμως, επιθύμησε τέρψεις και ηδονές, εγκατέλειψε την τέχνη του και προσλήφθηκε στα βασιλικά καράβια. Εκεί, ξεφαντώνοντας με τους συντρόφους του τους αλλόφυλους, συκοφαντήθηκε από αυτούς πως αρνήθηκε τον Χριστό και έγινε Μουσουλμάνος.

Eορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Ιανουαρίου: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία , Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Μετάνιωσε ολόψυχα για τα πρότερα σφάλματά του και μάλιστα φλεγόταν κυριολεκτικά η καρδιά του να μαρτυρήσει για τον Χριστό. Παρακαλούσε δε νύχτα μέρα με δάκρυα τον Θεό να του δείξει κάποιον έμπειρο πνευματικό να εξομολογηθεί τον πόθο του για το μαρτύριο. Ο Θεός άκουσε τις προσευχές του και κάποια μέρα μετέφερε με το καίκι του τον Σύγκελλο του Πατριαρχείου, τον Γρηγόριο Ξηροποταμηνό μοναχό, στον οποίο εξομολογήθηκε τους λογισμούς του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.