ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΠΡΟΣ: Την πρώτη δημοσκόπηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία RAI για λογαριασμό του Alpha παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Λεμεσού Αθανάσιος φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι των άλλων Ιεραρχών, ωστόσο οι Πάφου Γεώργιος, Ταμασού Ησαΐας και Αμμοχώστου Βασίλειος, διεκδικούν είσοδο στο τριπρόσωπο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 14-18 Νοεμβρίου με δείγμα 1004 επιτυχημένων τηλεφωνικών συνεντεύξεων με άτομα ηλικίας 18 χρονών και άνω που έχουν δικαίωμα ψήφου. Το ποσοστό ανταπόκρισης ανήλθε στο 36,71% και το στατιστικό λάθος είναι +-3%.

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές! 1ος ο Λεμεσού Αθανάσιος στην πρόθεση ψήφου – Τα υπόλοιπα φαβορί

Στην ερώτηση «θα πάτε να ψηφίσετε στις αρχιεπισκοπικές εκλογές», 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι σίγουρα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, 18% ότι μάλλον θα το ασκήσει, ενώ 33% απάντησαν πως σίγουρα δεν θα ψηφίσουν και 9% ότι μάλλον δεν θα ψηφίσουν. 6% των ερωτηθέντων απάντησαν δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές! 1ος ο Λεμεσού Αθανάσιος στην πρόθεση ψήφου – Τα υπόλοιπα φαβορί

Η επόμενη ερώτηση αφορά το ποιοι σίγουρα/μάλλον θα ψηφίσουν και ποιοι σίγουρα ή μάλλον δεν θα ψηφίσουν ανά κόμμα. Συγκεκριμένα 71% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν θετικά και 25% αρνητικά. Στην περίπτωση της ΔΗΠΑ 66% θετικά και 19% αρνητικά, ενώ στην ΕΔΕΚ το ποοστό αυτό είναι 63-36, στον ΔΗΣΥ 62-32, στο ΕΛΑΜ 59-39, στους Οικολόγους 53-47 και στο ΑΚΕΛ 43-52.

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές! 1ος ο Λεμεσού Αθανάσιος στην πρόθεση ψήφου – Τα υπόλοιπα φαβορί

Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου ο Λεμεσού Αθανάσιος συγκέντρωσε ποσοστό 23%. Ακολουθούν οι Πάφου Γεώργιος και Ταμασού Ησαϊας με 14%, ο Αμμοχώστου Βασίλειος με 9%, ο Μόρφου Νεόφυτος με 6% και ο Κυρηνείας Χρυσόστομος με 2%. 29% δήλωσαν αναποφάσιστοι και 3% απάντησαν «άλλο».

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές! 1ος ο Λεμεσού Αθανάσιος στην πρόθεση ψήφου – Τα υπόλοιπα φαβορί Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές! 1ος ο Λεμεσού Αθανάσιος στην πρόθεση ψήφου – Τα υπόλοιπα φαβορί

Σε ότι αφορά τα δυνατά σημεία των υποψηφίων με δημογραφικά στοιχεία προκύπτουν τα ακόλουθα:

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος
Αντλεί 30% στις ηλικίες 40-39 και 27% στις ηλικίες 50-59. Το 51% των υποστηρικτών του προέρχεται από την ΠΑΦΟ και το 20% από τη Λάρνακα. Η μεγαλύτερη δυναμική του προέρχεται από ψηφοφόρους της ΔΗΠΑ κατά 30%, του ΔΗΚΟ κατά 27%, του ΔΗΣΥ 28%, του ΑΚΕΛ 22% και του ΕΛΑΜ 21%.

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές! 1ος ο Λεμεσού Αθανάσιος στην πρόθεση ψήφου – Τα υπόλοιπα φαβορίΜητροπολίτης Πάφου Γεώργιος
Το δυνατό του σημείο είναι οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, αφού 23% είναι πάνω από 70 ετών και 18% από 60-69. Αντλεί 50% της υποστήριξης του από την Πάφο και 13% από τη Λευκωσία, ενώ 34% των υποστηρικτών του είναι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ, 22% του ΔΗΚΟ, 17% του ΔΗΣΥ και 13% του ΕΛΑΜ.

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές! 1ος ο Λεμεσού Αθανάσιος στην πρόθεση ψήφου – Τα υπόλοιπα φαβορί

Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας
Στις ηλικίες 50-59% παίρνει 17% και τις ηλικίες 40-49 16%. Η πιο δυνατή του Επαρχία είναι η Λευκωσία με ποσοστό 26% και ακολουθεί η Αμμόχωστος με 10%. Οι περισσότεροι υποστηρικτές του είναι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ σε ποσοστό 24%, της ΕΔΕΚ σε ποσοστό 23%, του ΔΗΚΟ 15%, της ΔΗΠΑ 14% και του ΔΗΣΥ 10%.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.