Ξεπερνάει τη μία ώρα η αναμονή των πιστών.

Oυρές από πιστούς που συρρέουν προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» έχουν σχηματιστεί και σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η μεγάλη προσέλευση των πιστών έχει καταγραφεί από την προηγούμενη Τετάρτη, όταν και έφτασε στην χώρα μας η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιο Όρος στην Μητρόπολη. Ωστόσο ακόμα και σήμερα είναι μεγάλη η προσέλευση των πιστών.

Όπως φαίνεται σε πλάνα της ΕΡΤ από το σημείο, η ουρά ξεκινάει από την αρχή της Μητροπόλεως, πηγαίνει περιμετρικά της πλατείας και καταλήγει στην είσοδο του ναού, όπου γίνεται και είσοδος των πιστών σε γκρουπ των 30 ατόμων, προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση.

Ο μέσος χρόνος αναμονής για κάποιον που θα βρισκόταν στη Μητρόπολη προκειμένου να περιμένει και να προσκυνήσει, ήταν περίπου τα 40 με 45 λεπτά τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα ωστόσο, ενδεχομένως να ξεπερνάει τη μία και τη μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται πως είναι η 8η φορά που βγαίνει από το Άγιο Όρος η συγκεκριμένη εικόνα και για αυτό το λόγο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πιστών και θα βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι τις 15 Μαΐου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Μανωλάκου Καλλιόπη 10 μήνες πριν

    Μάλλον στην Αθήνα θα βρίσκεται έως τις 15 Μαΐου (όχι στην Ελλάδα). Κι εκεί που θα πάει Ελλάδα είναι.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.