Νίκη Κεραμέως: Το αδιανόητο «μεσαιωνικό» κρεσέντο που εξαπέλυσε ο ο Μητροπολίτης Δωδώνης υποστηρίζοντας θέση της εκκλησίας κατά των αμβλώσεων και του δικαιώματος των γυναικών για αυτοδιάθεση του σώματός τους, προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση της Νίκης Κεραμέως.

Αρχικά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε στις αμβλώσεις, σχολιάζοντας: «Όταν σήμερα πρέπει να σεβόμαστε το ζώο που το χτύπησαν κάποιοι, όταν έχουμε τόση υπογεννητικότητα, είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει αρχίσει να είναι εν ζωή; Να το βγάζουμε και να το πετάμε λες και είναι σκυλί;».

Ερωτηθείς αν είναι υπέρ των αμβλώσεων σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε περίπτωση βιασμού, απάντησε: «Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε τώρα, μην τρελαθούμε. Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος χωρίς να το θέλει; Θέλει συμμετοχή».

Και παρά τις ενστάσεις των παρισταμένων δημοσιογράφων, ο μητροπολίτης επέμεινε πως «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα, θέλει συμμετοχή», υποστηρίζοντας πως χωρίς συγκατάθεση δεν μπορεί να προέλθει σύλληψη (!).

Νίκη Κεραμέως: Η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνη προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία
Ακόμα και την αντίδραση του υπερσυντηρητικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνη.

Η Νίκη Κεραμέως καταδίκασε τη δήλωση του Μητροπολίτη γράφοντας στο Twitter ότι είναι: «Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού»

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η Νίκη Κεραμέως που σήμερα εξαγριώνεται με τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης κατά των αμβλώσεων, δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για της εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας η οποία προέβλεπε τη διεξαγωγή κηρυγμάτων σε όλες τις εκκλησίες σχετικά με «τη προστασία της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων».

Μάλλον η κ. Κεραμέως εξαγριώνεται μόνο όταν οι δηλώσεις γίνονται δημόσια και δεν «ψιθυρίζονται» σε διαδρόμους και εγκυκλίους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.