Την Πέμπτη 17η Μαίου 2018 ο Παναγ. Μητρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος εδέχθη την επίσκεψη του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου και του συνοδού αυτού Σεβ. Μητρ. Γουινέας κ. Γεωργίου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος μαζύ με τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο ξεναγήθηκαν από τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο στους χώρους του Εκκλησιαστικού Μουσείου της ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο κατά την οποία αντήλλαξαν απόψεις για τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα. Επίσης, ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος ενημερώθηκε για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην αφρικανική ήπειρο, τις δυσκολίες των εκεί ομοοδόξων αδελφών μας και τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της ιεραποστολής.

Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα λόγω και της πνευματικής σχέσεως, η οποία είχε αναπτυχθεί μεταξύ του Παναγιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ανθίμου και του Μακαριωτάτου κ. Θεοδώρου, κατά την περίοδο της φοιτήσεώς του ως μαθητού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Με τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Με τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Με τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.