Πατριαρχείο Μόσχας.

Τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος αφίχθη στο Λίβανο, κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου, δέχθηκε σε ακρόαση, στις 9 Μαΐου 2018, στην κατοικία του στο Λίβανο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης Ι’.

Κατά τη διάρκεια της γενομένης συνομιλίας συζητήθηκαν θέματα διμερούς και πανορθοδόξου συνεργασίας καθώς και διομολογιακών και διαθρησκειακών σχέσεων.

Επίσης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων, Έξαρχος του Πατριαρχή Αντιοχείας και πάσης Ανατολής παρά τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, και ο Αρχιμανδρίτης Περθένιος Αλ-Λάτι, προσωπικός γραμματέας της Αυτού Μακαριότητος.

Ακόμη παραβρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ, Προϊστάμενος του Μετοχίου του Πατριαρχείου Μόσχας στη Βηρυτό, τον οποίο ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας επισήμως σύστησε στον Προκαθημένο του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Αντιοχείας συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας

Με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Αντιοχείας συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.