Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αντίγραφο εικόνας του 16ου αιώνα.

Προσφέροντας το δώρο, ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι πρόκειται «για αντίγραφο εικόνας του 16ου αιώνα που ήταν στον Τρυπιώτη και ευχόμαστε να είναι πάντα και προστασία και φωτισμός σας ο Ιησούς Χριστός».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, σημείωσε ότι «σας εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου όπως το έπραξα και από την πρώτη στιγμή, αλλά να επαναλάβω, θερμότατες ευχές για μια ευδόκιμο διακονία. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα είναι απόλυτα επιτυχής επʼ αγαθώ της πατρίδας μας, του Ελληνισμού, του Χριστιανισμού».

Στη συνέχεια ο Μακαριότατος είπε ότι “καταλαβαίνετε και εκ πείρας ξέρετε βέβαια περισσότερο τα καθήκοντα σας (που είναι) και πολύ μεγαλύτερα, ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση που για ’μένα δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη μου θέση στην Πάφο, είναι και ποιοτικά και ποσοτικά, διάφορα τα προβλήματα. Ελπίζουμε με τη βοήθεια του Θεού να ανταποκριθούμε», με τον Πρόεδρο να απαντά «δεν έχω καμιά αμφιβολία, σας εύχομαι το καλύτερο”.

Σε σχέση με τις Μητροπολιτικές εκλογές στην Πάφο, ανέφερε ότι “είναι ευθύνη και καθήκον του παφιακού λαού ποιους θέλει να είναι οι εκπρόσωποι του για να επιλέξει από αυτούς η Σύνοδος”. “Εάν προκύψουν δυσκολίες κατά την προεκλογική περίοδο τότε θα συνέλθουμε έκτακτα, αλλιώς το Καταστατικό προνοεί να εξετάσουμε τυχόν ενστάσεις και να επικυρώσουμε το Τριπρόσωπο που θα στείλει ο λαός”, πρόσθεσε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.