Με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί τον Οκτώβριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν στο Φανάρι.

Η Αμερικανίδα Αξιωματούχος ανέφερε “είναι τιμή μου που έχουμε σήμερα συνάντηση με της Παναγιότητα του τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος είναι ένας σεβαστός ηγέτης για πάνω από 300 εκατομμύρια Χριστιανούς Ορθοδόξους σε όλο τον κόσμο”. “Οι ΗΠΑ έχουν μια μακροχρόνια σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και συνεργαζόμαστε σε ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων παγκόσμιας σημασίας που υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα και επηρεάζουν όλους μας. Είμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε ως εταίρο καθώς συνεχίζουμε να προάγουμε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο”.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε “έχουμε μια αντίληψη της ιστορίας συμφωνα με την οποία ζούμε σε μια εποχή που οι θρησκείες και οι θρησκευτικές μειονότητες αντιμετωπίζουν προσκλήσεις σε όλο τον κόσμο” .

Αναφέρθηκε στο ταξίδι στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο όπου αναμένεται να συναντηθεί όπως είπε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. “Όπως ξέρετε είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα κάνετε για τους ανθρώπους μας στις ΗΠΑ αλλά και για όλα όσα έχετε κάνει για το Οικουμενικό Πατριάρχείο εδώ”, ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.