Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο Μητρόπολης Σόφιας μεταξύ του Πατριάρχη της Βουλγαρίας Νεόφυτου και του Ισπανού πρέσβη στην Βουλγαρία Alejandro Polanco Mata. Στην συνάντηση παρίσταντο ιεράρχες της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκ των οποίων και ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Ο Ισπανός Διπλωμάτης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την ευκαιρία συνάντησης που είχε και αντήλλαξε μαζί του απόψεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά.

Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 200.000 Βούλγαροι ζουν στην πατρίδα του, οι οποίοι έχουν ενταχθεί με ομαλό τρόπο στην ισπανική κοινωνία και βοηθούν στην ανάπτυξη όχι μόνο της δικής τους χώρας αλλά και της Ισπανίας. Ο Πρέσβης Ματά είπε στον Πατριάρχη ότι φέτος θα συμπληρωθούν 110 χρόνια από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και υπενθύμισε τα λόγια του Βασιλιά Φερδινάνδου στον πρώτο Ισπανό πρεσβευτή ότι «οι στόχοι των σχέσεων αυτών είναι να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι δεσμοί μεταξύ των δύο χερσονήσων στις οποίες ανήκουν τα κράτη τους, οι οποίες βρίσκονται στις δύο γωνιές της Ευρώπης και οι οποίες μπορεί να απέχουν πολύ γεωγραφικά, αλλά είναι κοντά στο πνεύμα. »

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε φιλικό πνεύμα και κατανόηση και στο τέλος της, εκφράστηκαν ελπίδες για περισσότερες ευκαιρίες, κοινές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες. Ο πατριάρχης Νεόφυτος ευχήθηκε μια επιτυχημένη και γόνιμη χρονιά στην Α.Ε. Alejandro Polanco Mata ως αποτέλεσμα στις σωστές του προσπάθειες και προθέσεις να διατηρήσει καλές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Ισπανίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.