Με τον Αντιπρόεδρο του Σουλτανάτου του Ομάν, Φαχμπίν Μαχμούντ Αλ Σεΐντ, συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο οποίος πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στην Ορθόδοξη κοινότητα της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Προόδου και Θρησκευτικών Υποθέσεων του Ομάν ενώ τον Μακαριώτατο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Βαγδάτης και Κουβέιτ κ. Γαττάς και Χαλεπίου κ. Εφραίμ.

Μετά το καλωσόρισμα ο Αντιπρόεδρο; του Ομάν τόνισε ότι: “το Σουλτανάτο ήταν και θα παραμείνει μια χώρα ανοχής, αδελφοσύνης και καλής σχέσης με το Πατριαρχείο Αντιοχείας” και έδωσε έμφαση στην προσέγγιση του Σουλτανάτου σε θέμα όπως η αναγκαιότητα επέκτασης των σχέσεων επικοινωνίας και το άνοιγμα με σκοπό την εμψύχωση των ανθρώπων και των κοινοτήτων.

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας, εξέφρασε την εκτίμησή του προς το Σουλτανάτο του Ομάν για τις εγκαταστάσεις που έχει διαθέσει προς τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στάθηκε στις πολύτιμες αξίες της συνύπαρξης και της αγάπης που επικρατούν στο Σουλτανάτο και εξέφρασε παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για τον χώρο που παραχωρήθηκε για την κατασκευή ναού στοη Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε στο Ομάν και στου πολίτες του να συνεχίσουν την πρόοδο και την ευημερία. Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.