Τα δόγματα και οι θρησκείες όσο περνούν τα χρόνια θα αποδυναμώνεται. «Οι θρησκείες θα πεθάνουν όσο ο κόσμος θα εξελίσσεται και θα δίνει μεγαλύτερη σημασία στον πλούτο και τα υλικά αγαθά».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ομάδα ακαδημαϊκών που υποστηρίζει ότι θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός, ο Ισλαμισμός, Ιουδαϊσμός, ο Ινδουισμός και ο Βουδισμός θα εξαφανιστούν στο πέρασμα των χρόνων και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Ο εξελικτικός ψυχολόγος Δρ. Nicolas Baumard είπε ότι η ευημερία και ο πλούτος κάνει τους ανθρώπους να έχουν έναν πιο «αργό» τρόπο ζωής. Σε 2.500 χρόνια οι πλούσιοι θα είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί, λιγότερο επιθετικοί και θα ζουν πιο χαλαρά.

«Η απόλυτη ευημερία έχει προβλέψιμες επιπτώσεις στα κίνητρα των ανθρώπων και στα συστήματα ανταμοιβής», λέει ο Baumard.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι ζώντας χαλαρά οι άνθρωποι θα κάνουν λιγότερα παιδιά γιατί δεν θα έχουν τη διάθεση να αναπαραχθούν και δεν θα έχουν πολλά υλικά αγαθά.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι οι θρησκείες προέκυψαν από όταν ο κόσμος χωρίστηκε σε πλούσιους και φτωχούς. Αυτό που έλειπε ήταν η έμφαση στην ηθική και την εκπλήρωση που βρίσκεται σήμερα στις μεγαλύτερες θρησκείες.

Η θρησκεία βασίζεται στην πνευματική ολοκλήρωση και όχι σε υλικά πράγματα.
«Για τους περισσότερους ανθρώπους, πιστούς και μη πιστούς, είναι προφανές ότι η θρησκεία έχει να κάνει με κάτι πνευματικό και όχι υλικό κόσμο. Προωθεί την αυτοπειθαρχία και την ανιδιοτέλεια».

Η έρευνα υποστηρίζει λοιπόν ότι όσο ο κόσμος δίνει βάση στο lifestyle και τα υλικά αγαθά τόσο λιγότερο θα πιστεύει σε κάτι ανώτερο και θεϊκό. Οσο ο κόσμος θα ελευθερώνεται και θα προχωρά τόσο οι άνθρωποι δεν θα έχουν την ανάγκη να πιστεύουν σε θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός ή ο Ισλαμισμός.

Βέβαια, που ακριβώς βλέπουν την ευημερία οι ακαδημαϊκοί είναι ένα ακόμη ερώτημα, αλλά και πάλι η οικονομική ευημερία δεν είναι λύση στα προβλήματα. Σε κανένα…

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.