Με την Ανώτερη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, τον Χρυσό Σταυρό με την εικόνα του Παντοκράτορος Χριστού, τιμήθηκε ο ιατρός Ευάγγελος Ζημέλης.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος απένειμε τον Χρυσό Σταυρό και τον Έπαινο της Τοπικής Εκκλησίας στον κ. Ευάγγελο Ζημέλη για την μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου “Ίδρυμα Κωνσταντίνου & Μαρίας Ζημάλη”, στους Μυτιληνιούς.

Ο κ. Ζημέλης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο και ανέφερε πως “η προσφορά στον τόπο σου, ιδιαιτέρως όταν τον αγαπάς τόσο βαθειά, είναι κάτι αυτονόητο”΄.

Το Μουσείο που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια, όπως είπε “αφορά όλη την κοινωνία και ενώ έχει αναπτυχθεί σημαντικά, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του κ. Ζημέλη και μάλιστα ανέτρεξε 17 χρόνια πριν όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Μουσείο και στο βιβλίο των επισκεπτών έγραψε πως “τα έργα σαν το Μουσείο αυτό, περιποιούν τιμή στους ιδρυτές τους και στον τόπο που τα φιλοξενούν, προάγουν τον πολιτισμό”. Τόνισε επίσης πως το Μουσείο χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.