Επί τη μνήμη του Μάρτυρος Αγίου Τρύφωνος ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε την κωμόπολη των Δικαίων, έδρα του τέως Δήμου Τριγώνου, και λειτούργησε χθες στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου. Για τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου μίλησε ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κολτσίδης.

Κρατώντας το έθιμο κάτοικοι των Δικαίων εκκλησιάσθηκαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι στην πλατεία της κωμοπόλεως, έμπροσθεν του Ιερού Ναού.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Αργυριάδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδος και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της κωμοπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας στο εκκλησίασμα και ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές τόνισε την αξία της τήρησης των παραδόσεων, που είναι συνυφασμένες με την ορθόδοξη πίστη, και τους προέτρεψε να τις τηρούν στο θησαυροφυλάκιο της καρδιάς της και να διδάσκονται από τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Τρύφωνα, ο οποίος παρά τα βασανιστήρια και το δέλεαρ της δόξης, που του προτάθηκε, αυτός παρέμεινε αγνός και καθαρός και ποτέ δεν πρόδωσε το Χριστό και την πίστη του για τα εφήμερα και πρόσκαιρα αγαθά του κόσμου τούτου.

Μετά την Θεία Λειτουργία εψάλη ο καθιερωμένος για την περίσταση αγιασμός με τον οποίο στη συνέχεια αγιάσθηκαν τα χωράφια και οι αμπελώνες της περιοχής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.