Ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας συναντήθηκαν σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία εκτελούνται στη Φωκίδα, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Άμφισσας, στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, καθώς και στην Ιερά Μονή Χριστού Σωτήρος, στο Γαλαξίδι.

Ειδικότερα, σχετικά με τον Μητροπολιτικό Ναό της Άμφισσας, η Υπουργός ενημέρωσε τον Μητροπολίτη και τον Βουλευτή ότι οι σχετικές εργασίες, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του Ναού, θα ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και συγκεκριμένα τον Απρίλιο 2022. Επιπλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού ολοκλήρωσε τη μελέτη συντήρησης του τέμπλου του Ιερού Ναού, που δεν περιλαμβανόταν στην αρχική μελέτη, ενώ η συντήρηση κι ο καθαρισμός του βαπτιστηρίου θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2022.

Οι εργασίες στην Ι.Μ. Βαρνακοβας για την αποκατάσταση του Καθολικού της Μονής συνεχίζονται κανονικά, υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων. Από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη ετέθη το ζήτημα της αποκατάστασης των κελιών και λοιπών χώρων του Μοναστηριού, που καταστράφηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. Δεδομένου ότι το ποσό απαιτείται σχετικώς προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, οι εργασίες στην Ι.Μ. Σωτήρος Χριστού Γαλαξιδίου συνεχίζονται ομαλά και, όπως διαβεβαίωσε η Υπουργός, αυτές θα ολοκληρωθούν επίσης εντός του χρονοδιαγράμματος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.