Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε και σήμερα στον Ιερό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας Θεοσκεπάστου Άνδρου, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Επάρχου, της Εκδότριας της Ναξιακής Εφημερίδας «Κυκλαδική» και ευσεβών Ανδρίων, που προσήλθαν με τάξη και προσεκτική τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας και αφού η ιερά Εικόνα της Παναγίας Θεοσκεπάστου επανεθρονίσθη, κατά το έθος στο τέμπλο του Ναού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή και το Δοξαστικό των Αίνων, τονίζοντας ιδιαίτερα τις λέξεις δικαιοσύνη, άσκηση, νουθεσία.
Είπε, συγκεκριμένα, ότι η Εκκλησία διδάσκει και νουθετεί τους ανθρώπους στη βιωματική άσκηση της δικαιοσύνης, προβάλλουσα το λόγο του Κυρίου ότι «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος και διάκονος των άλλων».
Έτσι, συνέχισε, επιτυγχάνεται η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα των ανθρώπων, σε μια κοινωνία αγάπης και διακονίας προς το συνάνθρωπο, χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, αλλά με ανθρώπους, που έχουν συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης, με μετάνοια και ταπείνωση, όπως διδάσκει και η σήμερα τιμώμενη Οσία Μαρία η Αιγυπτία.
Ευχαρίστησε, τέλος, τους Ανδρίους, οι οποίοι με προσεκτική τήρηση των υγειονομικών μέτρων προσήλθαν και προσεκύνησαν την Έφορο της Άνδρου Παναγία Θεοσκέπαστη, τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1” και την ενημερωτική ιστοσελίδα «CYCLADES 24» που αναμετέδωσαν τις Ακολουθίες, και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστραφεί αύριο στην Ερμούπολη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.