Για τρίτο διαδοχικό μήνα συνεχίζονται στο Μαυροβούνιο οι πορείες ενάντια στον νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Και χθες, 12 Μαρτίου οι δρόμοι των πόλεων του Μαυροβουνίου γέμισαν με δεκάδες χιλιάδες πολίτες που στηρίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στον αγώνα της κατά του νόμου που προβλέπει την αρπαγή ναών, μονών και περιουσίας μόνο από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Από χθες, οι πορείες περιλαμβάνουν προσευχή και για την πανδημία του κορωνοϊού.
Επικεφαλής της λιτανείας στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα ήταν βοηθός επίσκοπος Μεθόδιος. Ο ομιλητής ήταν ο πατήρ Νέναντ Ίλιτς από το Άμστερνταμ, ο οποίος είναι και σκηνοθέτης.

«Τίποτα μεγαλύτερο και σημαντικότερο δεν υπάρχει σήμερα στον ορθόδοξο κόσμο από αυτό που συμβαίνει εδώ. Με την εικόνα στο χέρι, όλοι μαζί, ενωμένοι, ακολουθείτε μια κοινή εικόνα. Βρε, αδέλφια, τα έχετε κάνει άνω -κάτω, ανακατέψατε την Ανάσταση με την Γέννηση του Χριστού, την νηστεία με την χαρά. Για αυτό, όμως, θα νικήσετε , γιατί ξέρετε ότι για να φυλάξουμε τα ιερά μας, πρώτα φυλάμε την δική μας ιεροτητα, να αγαπάμε τον πλησίον, να βοηθήσουμε να βγει το φως στην επιφάνεια. Προφανώς ότι είναι δύσκολη μάχη με αυτή την αδικία, με αυτή την ηλιθιότητα, με αυτό τον νόμο. Όμως, με αυτό το λεβέντικο ειρηνικό τρόπο δείχνετε ότι τον λαό δεν μπορούν να χειρίζονται με τις πολιτικές τους οι διάφοροι ειδικοί του μάρκετινγκ», τόνισε ο π. Νέναντ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.