Με την ακολουθία του Αγιασμού ξεκίνησε και στα σχολεία της Λευκάδας, της Ιθάκης και του Μεγανησίου η νέα σχολική χρονιά. Μέσα στο κλίμα της ανασφάλειας και της αγωνίας που δημιουργούν οι συνθήκες της πανδημίας, η ενίσχυση της Χάριτος του Θεού στο καινούριο ξεκίνημα εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος τέλεσε τον Αγιασμό «επί τη ενάρξει μαθημάτων εν τοις σχολείοις» στο Πειραματικό (2ο) Λύκειο της Λευκάδας, ευλογώντας τον σημαντικό αυτό σταθμό στην πορεία του σχολείου. Ακολούθως, μετέβη στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας, όπου επίσης ευλόγησε την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο πατρικό του μήνυμα, τόνισε την αξία της επιστήμης και της γνώσης για τον κατ’ εικόνα Θεού πλασμένο άνθρωπο και παρότρυνε τους μαθητές να φιλοτεχνήσουν «το πορτραίτο του χαρακτήρα τους που θα στολίζει την κοινωνία μας με τα ζωντανά χρώματα της αγάπης, της καλοσύνης, της προσφοράς· των πιο ευγενικών και ωραίων χαρακτηριστικών που μπορεί να έχει ο καμβάς της ψυχής μας». Προσκάλεσε, τέλος, τους νέους μας και τις οικογένειές τους στις ευκαιρίες που ετοιμάζει η τοπική μας Εκκλησία για τα παιδιά Της.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.