Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά την Γενεθλίο ημέρα της, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα και εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το πρωί της 16ης Ιουνίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ιερούργησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά και εν συνεχεία προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού αναγιγνώσκοντας κατά την τάξιν τις Ευχές της Γονυκλισίας.

Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αποστολικότητα της Αγίας μας Εκκλησίας και στο Σωτηριώδες γεγονός της Επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή ημέρα είναι ημέρα Χαράς και Ευλογίας, διότι ο Θεός μας καλεί όλους σε Ενότητα, κάτι που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη σήμερα».

»Εκείνο που χωρίζει τους ανθρώπους είναι ο εγωισμός, ο οποίος ορθώνεται σαν ένας πύργος, αγνοώντας ότι η κορυφή ευρίσκεται στο ταπεινό φρόνημα», σημείωσε σε άλλο κομμάτι του λόγου ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει επισημαίνοντας την ανάγκη της Μετάνοιας και τον Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, «διότι η Χάρη Του είναι Εκείνη, η οποία μας καθαρίζει αληθινά και όχι οι πράξεις ή οι τυχόν οι αρετές μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Καταλήγοντας την Κυριακάτικη ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά επεσήμανε ότι «Με την Χάρη και τις Δωρεές του Αγίου Πνεύματος έχουμε ελπίδα, γι΄ αυτό θα πρέπει να ζητήσουμε μέσα από την καρδιά μας, τον Θείο και Ουράνιο Φωτισμό στο νου, την καρδιά και τις αισθήσεις μας, ώστε να πορευόμαστε εκ του ασφαλούς, τον δρόμο της αληθείας και της μετάνοιας που οδηγεί στην Ανάσταση και στην αληθινή ζωή.»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.