Γράφει το apopsilive - Κατόπιν επιθυμίας του τέλεσε Θεία Λειτουργία στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του.

Στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία του Σωτήρος Χριστού στην Πλώρα του Δήμου Γόρτυνας τελέστηκε σήμερα Κυριακή 22 Ιουλίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας με καταγωγή από την Πλώρα, Μύρωνα Κτιστάκη.

Η ανταπόκριση και η συγκίνηση του κόσμου ήταν τέτοια που κατά την είσοδο στο ναό του Αρχιμανδρίτη, που πρόσφατα χειροτονήθηκε Επίσκοπος στο Φανάρι, οι πιστοί τον έραναν με δάφνες, επευφημώντας και χειροκροτώντας τον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρων Κτιστάκης, εκτός από τα εκκλησιαστικά αξιώματα που έχει καταλάβει είναι και ένας διαπρεπής επιστήμονας με πολλά πτυχία στο ενεργητικό του.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα και λίγες μέρες μετά τη χειροτονία του έλαβε το πτυχίο του και από το τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη μαζί με άλλους 94 απόφοιτους της Σχολής.

Με δάφνες έραναν οι πιστοί τον νέο Μητροπολίτη

Αμέσως μετά την ανακήρυξη του σε Επίσκοπο και την εκλογή του παμψηφεί στη θέση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την επιθυμία ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τη γενέτειρά του, την Πλώρα, να ιερουργήσει στον ιερό ναό του χωριού και να απευθύνει ευχαριστήριο χαιρετισμό στους συγχωριανούς του, που τόσο πολύ τον αγαπούν και τον στηρίζουν.

Όπερ και εγένετο …..

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, η δημοτική αρχή του Δήμου Γόρτυνας εκπροσωπούμενη από τον αντιδήμαρχο Γόρτυνας κ. Στέλιο Μπομποδάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γαρεφαλάκη Δημήτρη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μιχάλης Δαριβιανάκης, η δ.σ. Μαρία Σφακιανάκη, ο Πρόεδρος Παπαδάκης Στέλιος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Πλώρας, οι οποίοι μάλιστα μερικές μέρες νωρίτερα είχαν φροντίσει για τον εξωραϊσμό του χωριού, καθαρίζοντας και ασπρίζοντας τα σοκάκια και τους κοινόχρηστους χώρους γύρω από τον ιερό ναό, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή.

Με τιμές και δάφνες έγινε η υποδοχή του Μητροπολίτη Μύρωνα Κτιστάκη στην Πλώρα

Με τιμές και δάφνες έγινε η υποδοχή του Μητροπολίτη Μύρωνα Κτιστάκη στην Πλώρα


Με τιμές και δάφνες έγινε η υποδοχή του Μητροπολίτη Μύρωνα Κτιστάκη στην Πλώρα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.