Με θρησκευτική κατάνυξη και αθρόα συμμετοχή εκκλησιάσματος, άρχισαν την Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζον ομώνυμο εξωκλήσι στο Παραλίμνι, όπου κάθε χρόνο τέτοια μέρα τελείται λαμπρή πανήγυρη στην παρουσία πλήθους πιστών.

Της ακολουθίας προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς περιστοιχούμενος από τον πρεσβύτερο Νικόλαο Παπαντωνίου και τους διακόνους της Μητροπόλεως Χαρίτωνα Θεοδώρου και Επιφάνιο Παπαντωνίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρότητα και ρέοντα λόγο, στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Παντελεήμονος, ενός εκ των πολλών Αγίων Αναργύρων αλλά και στην ιστορικότητα του χώρου του ιερού παρεκκλησίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από το ναό και η δέηση κατά τα ειωθότα στην κυπριακή Εκκλησία μετά το πέρας της οποίας οι πιστοί ασπάζονται την ιερά εικόνα ενώ τινές των εορταζόντων κρατώντας καπνιστομέρεγχο ρένουν τα χέρια των εκκλησιαζομένων με ροδόσταγμα.

Την επιμέλεια της εκκλησιαστικής τάξεως έχουν τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Εξωκκλησίων-Παρεκκλησίων της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τα οποία εκφράζουμε ευγνώμονες ευχαριστίες, ευχόμενοι πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή τους δια πρεσβειών του εορταζομένου αγίου.
Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα ψαλεί η παράκληση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.